Xoi Ga

Kleefrijst met Kip

Vietnam

Xoi Ga
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 160
  • Mild
Xoi Ga

Ingrediënten

500 g Kippendij

2 sjalotten

zout en peper naar smaak

2 el limoensap

Bereidingswijze voor Xoi Ga

  1. Was de kleefrijst en laat de rijst minstens 2 uur weken. Laat de rijst na het weken goed uitlekken.
  2. Stoom de kleefrijst ca. 15 minuten totdat het zacht en plakkerig wordt. Zorg ervoor dat kleefrijst niet te papperig en niet te droog is.
  3. Maak de kippendijen goed schoon, en kook de kip gaar in water.
  4. Haal de kip eruit en laat het afkoelen.
  5. Trek met een vork of met je handen de kip in stukken (pulled chicken).
  6. Breng dan de kip op smaak met sojasaus, oestersaus, peper, zout en limoensap.
  7. Om de Xoi Ga nog meer smaak te geven maken we sjalotolie erbij.
  8. Snij de sjalotten in dunne plakjes en bak deze in olie op hoog vuur. Zet het vuur uit als de sjalot goudbruin wordt.
  9. Leg gekookte kleefrijst op een bord. Voeg de kip toe en strooi daarboven op de sjalotten met sjalotolie.

Eet je mee deze week?

Alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

productmedia-nieuwsbriefmiso paaseieractie2023 - kopie.png
en ontvang wekelijkse onze nieuwsbrief.

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je 5€ korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres in.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.