Surinaamse Ketjap Tofu

De perfecte vervanger voor sticky chicken

Suriname

Surinaamse Ketjap Tofu
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 25
  • Mild
Surinaamse Ketjap Tofu

Ingrediënten

200 ml Zonnebloemolie

450 g Tofu

1 Ui

3 teentjes knoflook

2 el zonnebloemolie

bouillonblokje

zout naar smaak

Bereidingswijze voor Surinaamse Ketjap Tofu

  1. Verhit 200 ml zonnebloemolie in een diepe pan.
  2. Snijd ondertussen de tofu in vierkante blokjes. Als de olie heet is, bak je de tofu hierin totdat de tofu goudbruin wordt. Dan kun je de tofu het de hete olie halen en op een bord met keukenpapier laten uitlekken.
  3. Hak de ui en knoflook heel fijn en snijd het pepertje ook fijn en meng deze met de uien en knoflook. Als je het gerecht niet te pittig wilt, ontzaad je het pepertje.
  4. Pak een hapjespan en verwarm hier 2 el zonnebloemolie in. Bak de uien, knoflook en peper totdat de uien glazijn zijn. Voeg de tofu vervolgens toe en bak het geheel kort.
  5. Voeg dan de ketjap manis en sojasaus toe en roer het geheel goed.
  6. Roer het salamblad en gemberpoeder mee. Verkruimel een bouillonblokje erboven en laat vervolgens op een zacht vuurtje sudderen.
  7. Voeg naar smaak zout toe.

Eet je mee deze week?

Alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

productmedia-nieuwsbriefmiso paaseieractie2023 - kopie.png
en ontvang wekelijkse onze nieuwsbrief.

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je 5€ korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres in.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.