Mapo Tofu

Een populair Chinees gerecht uit de streek Sichuan

China

Mapo Tofu
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 30
  • Pittig
Mapo Tofu

Ingrediënten

1 bosje gehakte lente-uitjes

1 el Maïzena

1 el Sichuanpeper

200 g Varkensvlees gehakt

200 ml kippenbouillon

1 tl suiker

Bereidingswijze voor Mapo Tofu

  1. Laat de tofu uitlekken en snijd deze in blokjes. Snijd ook de lente-uitjes in dunne ringen en zet alles apart.
  2. Roer de maïzena met een scheutje koud water tot een papje en zet het apart.
  3. Rooster de Sichuan pepers kort totdat je ze goed ruikt en maal ze dan in een vijzel tot een grof poeder.
  4. Verhit een beetje olie in de pan en voeg het gehakt(weglaten voor vegan optie) toe en bak deze op hoog vuur. Zet dan het vuur lager, voeg de hete chili-bonen saus toe en de zwarte bonen met chili en roerbak deze 30-60 seconden.
  5. Voeg dan de kippenbouillon, suiker en sojasaus toe en roerbak het geheel nog 20-30 seconden.
  6. Bind dan de saus met de maïzena en voeg dan de blokjes tofu toe en schep het geheel voorzichtig om.
  7. Laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen.Bestrooi op het einde met de lente-ui en Sichuan peper.
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Serveer met rijst.

Eet je mee deze week?

Alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

productmedia-nieuwsbriefmiso paaseieractie2023 - kopie.png
en ontvang wekelijkse onze nieuwsbrief.

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je 5€ korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres in.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.