Japchae

Koreaanse Noedels

Korea

Japchae
  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 35
  • Mild
Japchae

Ingrediënten

2.5 eetlepel suiker

2 theelepels fijngehakte knoflook

1 kleine wortel

1 ui

5 shiitake

100 g spinazie

zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze voor Japchae

  1. Meng 3 el sojasaus, 2,5 el suiker, 2 el sesamolie, 2 tl fijngehakte knoflook, 2 tl witte sesamzaadjes in een klein kommetje. Zorg dat de suiker goed oplost en zet het kommetje aan de kant.
  2. Week de shiitake 30 min in lauwwarm water. Verwijder dan het topje en snijd de shiitake in schijfjes.
  3. Snijd de wortel julienne en de witte ui in halve maantjes.
  4. Blancheer de spinazie, spoel het daarna af met koud water en knijp het vocht uit de spinazie.
  5. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking en spoel ook deze af met koud water en laat het uitlekken. Knip de noedels wat korter, dan is het makkelijk om de saus erin te mengen.
  6. Meng 2 el van de saus in de noedels. Verhit de noedels in een wokpan ongeveer 4 minuten en zet het apart in een grotere kom.
  7. Bak de ui en shiitake in halve eetlepel rijstolie 2-3 minuten en voeg dit dan bij de noedels.
  8. Voeg de wortel, spinazie en de rest van de saus toe aan de noedels, meng het geheel en je japchae is klaar.

Eet je mee deze week?

Alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

productmedia-nieuwsbriefmiso paaseieractie2023 - kopie.png
en ontvang wekelijkse onze nieuwsbrief.

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je 5€ korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres in.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.