Japanse Korokke

Als crunchy snack, lunch of broodje Korokke

Japan

Japanse Korokke
  • Snack
  • 2 personen
  • 60
  • Mild
Japanse Korokke

Ingrediënten

500 g kruimige aardappelen

1 grote wortel

100 g champignons

1kleine rode ui

1 lente-ui

bloem

2 eieren geklopt

boter of olie om te bakken

1 el mayonaise

Bereidingswijze voor Japanse Korokke

  1. Kook een halve kilo geschilde aardappelen.
  2. Snijd ondertussen wortel, champignons en een rode ui klein - heel klein. Je kunt een lente-ui in ringetjes snijden voor de kleur.
  3. Zodra de aardappels gaar zijn doe je deze in een kom, samen met de wortel, champignons en uitjes.
  4. Stamp of prak dit tot een puree. Je blijft natuurlijk stukjes van de groentes houden. LEKKER!
  5. Vorm nu ovaaltjes van de aardappelpuree - of welk vormpje je graag wilt. Maak het niet te moeilijk!
  6. Doe ei, bloem en panko ieder in een eigen kommetje.
  7. Haal je aardappelvormpje eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko.
  8. Doe een laage olie in een pan en bak de Korokke totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn.
  9. in de tussen tijd doe je gelijke delen mayonaise, soyasaus en zoete sojasaus in een kommetje - dit is je saus!
  10. ENJOY!
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Lekker bij de borrel of juist als onderdeel van het diner.

Eet je mee deze week?

Alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

productmedia-nieuwsbriefmiso paaseieractie2023 - kopie.png
en ontvang wekelijkse onze nieuwsbrief.

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je 5€ korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres in.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.