• Jackfruit Taco's
  • Hoofd
    gerecht
  • 3-4 Personen
  • 30 Minuten

Jackfruit Taco's Heerlijke vegan variant

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 Ui, gesnipperd
  • 3 teentjes Knoflook, gesnipperd
  • 75-100 ml groentebouillon of water
  • 1 Citroen, geperst (Citroensap)
  • 2 avocado's, eetrijp en in plakjes gesneden
  • 1 rode Peper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • Peper en zout
  • 2 el crème fraîche
  • Gemengde salade
9.4
Specificaties
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Prijs: 0

Bereidingswijze Jackfruit Taco's

Met jackfruit hebben we dé perfecte natuurlijke vleesvervanger gevonden. Deze vrucht heeft een vlezige structuur en lijkt vooral op het vlees dat je gebruikt bij pulled pork of pulled chicken. De draderige vrucht heeft daarnaast als voordeel dat je het perfect een eigen smaak kunt geven, zonder dat het zelf een hele uitgesproken smaak heeft. Perfect dus voor deze Jackfruit Taco's!


1. Was de jackfruit goed met behulp van een vergiet en snijd de jackfruit stukjes in reepjes. Snij vanuit de wat hardere kern omhoog. Je kunt de harde stukjes gewoon eten.


2. Verhit een beetje olie in een grote hapjespan of wok op medium hitte. Fruit hierin de ui en 2 fijngehakte teentjes knoflook even kort aan.


3. Voeg vervolgens de jackfruitstukjes, bouillon, bruine suiker, 0,5 citroensap (de rest heb je nodig voor de guacamole) en alle kruiden toe en roer het even goed door. Doe de deksel op de pan en laat het geheel op een zacht vuurtje sudderen voor ongeveer 5-7 minuten.


4. Met behulp van een aardappelstamper kun je vervolgens de jackfruit verder fijnmalen, zodat je die mooie 'pulled pork' structuur krijgt. Je kunt ook met 2 vorken de stukjes uit elkaar proberen te trekken. Kijk zelf even of de textuur naar wens is. Als het nog wat te droog is voeg je simpelweg nog wat bouillon of water toe. Is het juist nog wat te nat, dan laat je het ietsje langer inkoken.


5. Proef tussendoor of de jackfruit naar je smaak is en voeg zonodig nog wat extra kruiden toe. Als de smaak goed is, laat je het geheel nog circa 2 minuten op hoog vuur even carameliseren.


6. De guacamole maak je als volgt. Voeg 1 avocado (in reepjes), 1 teentje fijngehakte knoflook, rode peper, een beetje citroensap en wat peper en zout toe aan een vijzel of keukenmachine en vermaal tot een gladde massa. Zodra dit gedaan is voeg je 2 eetlepels crème fraîche toe en meng je het nogmaals goed door elkaar. Proef zelf even of het mooi op smaak is.


7. Serveer je pulled jackfruit op een harde of zachte tacoshell op een bedje van gemende sla en top het af met een goede lepel guacamole en wat reepjes avocado.



Serveertip: Als extra topping kun je nog een lekkere saus gebruiken zoals bijvoorbeeld onze sriracha mayo voor een lekkere pittige kick!

Print dit recept
Menu