Chili olie

Spicy, smaakvolle olie

China

Chili olie
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 20
Chili olie

Ingrediënten

3 teentjes Knoflook

Gember, 2 plakjes

240 ml Zonnebloemolie

Bosje lente-ui

Bereidingswijze voor Chili olie

  1. Verhit een 1 el olie in de pan en roer er de gedroogde chili door op laag vuur. Zorg dat de chili niet verbrandt en een bittere geur afgeeft. Roerbak met een spatel, geen haast, de kleur verandert van licht naar donker en u ruikt ook een zeer geurige pepersmaak. Zet de geroerbakte chilipepers aan de kant en laat het afkoelen.
  2. Hak de knoflook en gember fijn.
  3. Stamp de chilipepers in een vijzel. Zorg ervoor dat het niet helemaal fijn is gestampt.
  4. Doe de gestampte pepers in een hittebestendige kom en voeg hier de knoflook, gember, komijnpoeder, witte peper, witte sesamzaadjes en een scheutje sojasaus toe.
  5. Verhit de olie samen met de steranijs, laurierblaadjes, en het witte gedeelte van de lente-ui totdat dit een beetje bruin wordt. Zeef dan de olie of haal de ingrediënten eruit.
  6. Giet dan beetje bij beetje de hete olie over het chilipeper mengsel en je hebt je zelfgemaakte chili olie.
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Bewaar de chili olie in de koelkast of een donkere plek, en deze is minimaal een jaar houdbaar.

Eet je mee deze week?

Alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

productmedia-nieuwsbriefmiso paaseieractie2023 - kopie.png
en ontvang wekelijkse onze nieuwsbrief.

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je 5€ korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres in.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.