Bun Bo Xao

Vietnamese Noodlesalade met rundvlees

Vietnam

Bun Bo Xao
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 35
  • Medium
Bun Bo Xao

Ingrediënten

300 g Biefstuk in reepjes gesneden

5 Teentjes knoflook fijngemalen of klein gesneden

1 tl Fijngesneden citroengras (het witte middelste stukje gebruiken)

150 g Taugé

150 g Wortel Julienne gesneden

150 g Komkommer julienne gesneden

150 ml Warm water

1 Limoen: uitgeperst

5 el Suiker

1 Fijngesneden rode chilipeper

2 Takjes verse muntbladeren

2 Takjes verse koriander

Bereidingswijze voor Bun Bo Xao

  1. Laat de rijstnoedels een tijdje weken in lauwwarm water (circa 20 minuten) en kook ze vervolgens in circa 2-3 minuten gaar. Giet ze af en laat ze even afkoelen totdat ze lauwwarm zijn.
  2. Maak de marinade voor het biefstuk door 4 el Vietnamese vissaus te vermengen met 2 teentjes gemalen knoflook en 1 tl fijngesneden citroengras. Snijd de biefstuk in reepjes en marineer de biefreepjes in de marinade.
  3. Snijd de wortel, komkommer en eventuele andere groenten (naar eigen smaak) mooi julienne. Dit betekent dat je er hele lange dunne reepjes van maakt. Dit kun je met de hand doen, maar je kunt ze vaak ook al kant-en-klaar vinden in de supermarkt.
  4. Maak nu de dressing/saus (nước mắm pha). Neem 150 ml warm water en vermeng 5 el vissaus erdoorheen. Voeg vervolgens 3 fijngemalen teentjes knoflook, het limoensap van 1 limoen, 5 el suiker en 1 tl sambal erbij. Vermeng dit geheel goed en voeg als laatste nog een fijngesneden rode peper erdoorheen. Meng het nog een laatste keer. Zet je dressing nu even aan de kant.
  5. Verdeel de lauwwarme rijstnoedels over 4 kommen en verdeel vervolgens ook de wortels, komkommers, taugé en eventuele andere groenten over de rijstnoedels.
  6. Verwarm wat arachideolie in een wok en wok hierin de biefreepjes in circa 2 minuten gaar. Je kunt hier vervolgens ook nog even je pinda's kort in roosteren.
  7. Verdeel nu ook de biefstukjes over de 4 kommen, bovenop de noedels en de groenten.
  8. Verdeel als laatste de verse kruiden, de geroosterde pinda's en de gebakken sjalotjes over de gerechten.
  9. Serveer de kommen aan je gasten en serveer de nước mắm pha saus in een aparte kom zodat ze deze zelf eroverheen kunnen gieten. Smakelijk eten!

Eet je mee deze week?

Alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

productmedia-nieuwsbriefmiso paaseieractie2023 - kopie.png
en ontvang wekelijkse onze nieuwsbrief.

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je 5€ korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres in.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.